Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Zátoka Anthony Quinna

Rhodos - zátoka Anthony Quinna

Zátoka s názvem Anthony Quinn leží na východním pobřeží ostrova nedaleko hlavního města Rhodos. Odtud se k ní lze dostat po silnici vedoucí podél východního pobřeží směrem na město Lindos. U města Faliraki odbočíte doleva. Po chvíli se silnice dělí a k zálivům Anthony Quinn a Ladiko se jede dále po silnici vlevo. K Ladiko se přijede asi po jednom kilometru a záliv Anthony Quinn následuje po dalším kilometru. Tady silnice končí. Auto tu lze zaparkovat na nerovném „parkovišti“.

Zátoka leží na nádherném místě mezi strmými skalami. Zdejší pláž je pokryta štěrkem. Pláž se do moře svažuje postupně, proto je toto místo vhodné i pro děti. Záliv je oblíbený pro šnorchlování, protože zdejší voda je velmi čistá a podmořský svět má pozorovatelům mnoho co nabídnout.
Své jméno dostala zátoka po herci Anthony Quinnovi, který zde natáčel válečný film Děla z Navarone. Tehdejší junta zátoku herci dokonce darovala. Nicméně tento počin pak soud v 90. letech zpětně prohlásil za neplatný, ale jméno už ale zálivu zůstalo.
Přímo na pláži žádné občerstvení není, ale pokud vyjdete po několika schodech nahoru, můžete posedět v malé taverně. Odtud je také nádherný výhled na celou zátoku.

Na tomto místě je také možné podnikat příjemné procházky. Například se dá jít pěšky přes ne moc vysoký kopec do městečka Faliraki. Nebo se dá z parkoviště vyjít nahoru na menší plošinu, odkud je opět nádherný výhled na místní bizarní krajinu. Místní krajina je písečná a skalnatá, proto je nutné mít dobrou obuv.