Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Pláže u Faliraki

Řecko, Rhodos
Autor: Bazylek100

Pláž u města Faliraki na ostrově Rhodos je dlouhá několik kilometrů. Jednotlivé části pláže se od sebe velmi liší. Jsou zde klidná místečka, kam zabloudí jen pár turistů, ale také dlouhé úseky, kde doslova leží hlava na hlavě. To je případ části pláže hned u centra města, kterou doporučují téměř všichni průvodci. Při čtení těchto průvodců si člověk musí myslet, že celá pláž Faliraki takto vypadá. To ale není pravda.

Na pláži v centru si můžete vyzkoušet bungee jumping, vodní lyže, paragliding a všechny další možné vodní aktivity. Lehátka a slunečníky stojí většinou velmi těsně u sebe. Turisté zde pocházejí z mnoha zemí, nejvíce je tu ale Britů. Mimo hlavní sezónu, tedy v květnu a počátkem června a od konce září, je pláž samozřejmě klidnější. Je většinou pokryta jemným pískem a také ve vodě většinou nenajdete žádné větší kameny. Je také vhodná pro děti, musí se pouze dávat pozor na některých místech, kde se pláž rychle svažuje do moře. Přímo na pláži najdete mnoho možností k občerstvení.

Přibližně 5 km před centrem a velkými hotely je pláž již klidnější a málokdy přeplněná. Dají se zde najít i úseky bez lehátek a slunečníků. Pláž je částečně písčitá a částečně s oblázky. Tuto pláž navštěvují i místní obyvatelé, převážně o víkendu. Pláž je celkem široká a také vhodná pro děti.

Také na pláži za centrem Faliraki je to o poznání klidnější. Některé části jsou písčité a některé oblázkové a ve vodě se již mohou vyskytnout větší kameny. Je proto nutné dávat si dobrý pozor, kam člověk šlápne. Také na této pláži je dostatečná nabídka občerstvení. Za menším kopcem se v zátoce nachází nudistická pláž.

Řecko, Rhodos
Autor: Bazylek100