Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Pláže na ostrově Rhodos

Rhodos - pláž u mysu Fourni

Pláž Ixia je první pláží jihozápadním směrem od hlavního města Rhodos a je tak oblíbeným výletním cílem jeho obyvatel. Je dlouhá asi 1200 metrů a její průměrná šířka je 25 metrů. Pokrytá je šedým pískem s kamínkovými úseky, vstup do vody je pozvolný. Tak, jako na celém západním pobřeží ostrova, jsou i zde výborné podmínky pro windsurfing nebo kitesurfing. Zájemci si zde mohou dokonce i zaplatit výukové hodiny a zapůjčit si veškeré vybavení.

Pro další sportovní vyžití je zde k dispozici volejbalové hřiště a půjčovna vodních šlapadel, je tady i dětské hřiště. Kdo si chce jen tak užívat slunce, ten si zde může zapůjčit lehátka a slunečníky. K dispozici pro návštěníky jsou veřejné toalety a sprchy.
Na pláž Ixia se pohodlně dostanete autobusem, taxi nebo autem.

K pláži u mysu Fourni se dostanete po silnici přes vesnici Monolithos (asi 8 km). Nachází se v malé zátoce, mezi dvěma skalami. Pláž je kamenitá a velmi klidná, protože sem zavítá jen málo turistů. Za skálou, která zátoku ohraničuje z jihu, se nachází další malá zátoka s písčitou pláží.

Pláž Stegna leží asi 3 km od vesnice Archangelos. Její jižní část je o něco hezčí, je převážně pokrytá pískem. Tato pláž je vhodná pro děti, je na klidném místě a ani v hlavní sezóně není přeplněná. Nedaleko ní se nacházejí příjemné a dobré taverny.

Pláž s oblázky u letoviska Soroni leží na západním pobřeží ostrova. Moc turistů sem nezavítá, a tak je tato pláž většinou velmi klidná. Z tohoto důvodu se zde nenabízejí žádné vodní sporty a přímo na pláži není ani občerstvení. Kdo tedy hledá klidné místo na odpočinek, je tu na tom pravém místě.

U Kolymbie se nacházejí dvě dlouhé pláže, na severu i na jihu, a také malá zátoka s pláží. K plážím se nejlépe dostanete eukalyptovou alejí, dojdete až na její konec a vlevo se nachází severní pláž. Vpravo se dojde nejprve k zátoce a o kousek dále se již rozkládá jižní pláž. Zátoka a pláž na jihu jsou písčité. V posledních letech vyrostlo v Kolymbii několik velkých hotelů, proto je hlavně jižní pláž často přeplněná. Dají se zde vyzkoušet různé vodní sporty a pláž je vhodná také pro děti.

Nudistické pláže jsou na Rhodosu obecně zakázané. Existuje pouze jediná povolená - na jižní pláži u Faliraki, oddělená vysokou skálou. Za nudismus na ostatních plážích hrozí vysoké pokuty.
Opalování nahoře bez se toleruje, v turistických centrech je to naprosto normální.

Místo

Pláž Stegna 36° 12' 12.978" N, 28° 8' 26.4588" E
Location