Jste zde

Domů » Pláže

Pláž Prasonisi

Rhodos - pláž Prasonisi

Prasonisi leží na nejjižnějším místě řeckého ostrova Rhodos, asi 90 km od hlavního města Rhodos a 40 km od letoviska Lindos. V moři blízko pobřeží se také nachází malý ostrov, který je v létě spojen písčitou pláží s pevninou. Od podzimu je totiž spojovaný pruh pláže v důsledku vysokého přílivu potopen do moře.

Prasonisi je rájem především pro milovníky windsurfingu a kitesurfingu. Nejlepší sezóna pro tyto sporty je v měsících červenec a srpen, když fouká vítr od severu. Je to také oblíbené místo u těch lidí, kteří chtějí uniknout od hromadných davů. Někteří dokonce říkají, že je to vůbec nejlepší místo ve Středozemí. I milovníci potápění si zde najdou svá obíbená místa, především při ponorech u okolních skal.

Pláž Prasonisi je ale vhodná i pro koupání. Skládá se ze dvou nádherných písčitých pláží. Na východě je voda většinou klidná a v západní části jsou zase vysoké vlny. K dispozici jsou za poplatek lehátka a slunečníky, a občerstvit se můžete v jedné z několika zdejších taveren. V současnosti se zde dokonce nabízí i ubytování.

Místo

Prasonisi 35° 53' 26.8548" N, 27° 46' 24.6936" E
Location