Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Pláž Ladiko

Rhodos - záliv Anthony Quinna

Pláž Ladiko je určitě jedno z nejromantičtějších míst na ostrově Rhodos. Leží na severovýchodním pobřeží, jen 15 km od města Rhodos. Je proslavená filmem "The Guns of Navarone" (Děla z Navarone), kdy byl v jedné ze scén zastřelen Anthony Quinn. Herci samotnému "patří" část pláže, poté co poznal krásu nedotčené zátoky, byla po něm dokonce pojmenovaná.

Pláž Ladiko je částečně písčitá a částečně oblázková. Je vhodná pro děti, protože se do moře svažuje jen pozvolně. Za poplatek si zde můžete půjčit lehátka a slunečníky. Přímo u pláže se můžete občerstvit v taverně.
Příroda byla v této malé zátoce štědrá: malé a romantické písečné a oblázkové pláže, smaragdově zelená voda, výhled na zelené kopce, spolu s exotickou vůní borovic - to všechno činí z tohoto zálivu idylické místo. Jsou zde také perfektní podmínky pro potápění a šnorchlování, které lákají spoustu vášnivých sportovců. V srpnu bývá pláž přeplněná, ale pro zbytek roku je to ideální alternativa k nedaleké rušné pláži Faliraki na severu a živé pláži Afandou na jihu.
Romantická krajina je doplněna mnoha plachetnicemi, které kotví v zátoce a vy si dokonce jednu z lodí můžete pronajmout a obdivovat západ slunce na moři.

Z města Rhodos se lze k zálivu a pláži dostat po silnici vedoucí podél východního pobřeží ostrova, směrem na město Lindos. U města Faliraki se odbočí doleva (přibližně 400 metrů za benzinkou BP). Po chvíli se silnice větví a k zálivům Anthony Quinn a Ladiko se jede dále po silnici vlevo. K Ladiku se přijede asi po jednom kilometru a záliv Anthony Quinn následuje po dalším kilometru.

Rhodos - pláž Ladiko