Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Pefki

Rhodos - pláž a krajina vesnice Pefki

Lenošení, relaxace a dlouhé písečné pláže – to nabízí kopcovitá vesnička Pefki, jedna z nejkrásnějších a nejpopulárnějších obcí na jihu ostrova Rhodos. V místě vzdáleném jen 3 km od městečka Lindos můžete strávit příjemnou dovolenou s vodními sporty a nočním životem. V sousedních městech zase pro změnu můžete navštívit dávné památky.

Svůj název získala obec na východním pobřeží podle piniových stromů, řecké slovo "pefki" totiž znamená pinie. Pokud se podíváte na okolní hory, poznáte, že Pefkos si svůj název opravdu zaslouží, protože okolní kopce jsou hustě porostlé piniemi.

Vesnice byla až do počátku 80. let minulého století tvořena volně roztroušenými letními sídly, kde trávili víkendy obyvatelé Lindosu a penzisté. Od té doby se Pefki rozvinulo jako malé, ale velmi půvabné moderní prázdninové letovisko. V obci nenajdete žádný typický střed, veškerý život ve dne i v noci se odehrává na hlavní silnici a na plážové promenádě.

Pokud jste ubytováni v letovisku Pefkos, myslíte hlavně na písek a moře. Nechte svou mysl odpočinout a užívejte si na měkké písčité pláži. S dlážděnými chodníky mezi vonícími borovicemi a úžasně modrou vodou je pro to skutečně ideální místo. Na samém konci pláže objevíte malé skalnaté zátoky, které jsou díky mělké vodě ideální pro koupání.

Pokud budete z vedra unaveni, pak můžete posedět pod slunečníkem v jednom z mnoha plážových barů a taveren, které potěší vaše chuťové buňky. Vychutnáte si lehký oběd s čerstvými plody moře, tradiční jídlo nebo si jen objednáte řecké brandy a budete obdivovat výhled na moře.

Ve večerních hodinách můžete navštívit koktejlové bary nebo mnoho obchodů se suvenýry. Pefkos patří k oblíbeným místům pro páry a rodiny s dětmi v Dodekanéské oblasti. Díky klidným plážím sem také přijíždí mnoho obyvatel z hlavního města Rhodos. K ubytování se nabízí mnoho hotelů, soukromých pokojů nebo apartmánů s vlastním stravováním.

Místo

Pefki 36° 4' 18.7572" N, 28° 3' 5.0004" E
Location