Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Nákupy na Rhodosu, 1. část

Rhodos a nákupy

Velmi levně vás na ostrově Rhodos přijde koupě koženého zboží (např. bundy a opasky). Bohužel kvalita těchto výrobků je různá a je třeba nabízené zboží dobře prohlédnout. Uvedená cena není konečná, většinou se dá smlouvat.

Jako suvenýr si můžete také přivézt krásný ubrus, které jsou k dostání téměř všude. Některé jsou opravdu vyrobené ručně, ale i ty, které nejsou, vypadají velmi hezky a jsou kvalitní a především cenově výhodné. Krámek Thanasis s velkým výběrem najdete ve staré části města Rhodos, na křižovatce ulic Lachitos a Polidorou.

Velmi výhodně se tu dají pořídit i zlaté šperky. Dobrým podnikem je například zlatnictví "Rodos gold", které se nachází asi 2 km před letoviskem Faliraki, na hlavní silnici z metropole do Lindosu. Tady můžete sledovat zlatníky u přímo při práci a hotové kousky si prohlédnout a hned koupit.

Jiné podobné zlatnictví se nachází 2 km za Faliraki na té samé silnici. Dokonce se zde vyrábí jeden hudební nástroj - lyra. Velký výběr stříbrných a zlatých šperků mají ve zlatnictví v Kiotari (naproti hotelu Rhodos Village). Zde zhotovují také velmi zvláštní šperky z aragonitů, což jsou kameny, kterými si uzavírají mořští hlemýždi své ulity. Rádi vám zde také postříbří kamínky, které sami najdete na pláži.