Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Masari

Rhodos - přehrada Gadoura

Malá vesnice Masari náleží k obci Archangelos. Rozkládá se na východní straně ostrova Rhodos, ve vzdálenosti 40 km od hlavního města Rhodos. Masari hraničí s obcí Malona na jedné straně a s obcí Charaki na straně druhé. Stejně jako v Maloně jsou i zde obrovské plantáže citrusových plodů.

Většina obyvatel vyznává tradiční způsob venkovského života a živí se zemědělstvím. S rostoucím turistickým ruchem vzniklo v obci několik nových možností k ubytování - apartmánové komplexy a soukromé penziony, stejně tak i několik barů, restaurací a obchodů.

Je to pravé místo pro turisty, kteří chtějí poznat typický řecký život na vesnici. Tajemství toho, jak si dokonale užít dovolenou, spočívá v poklidné atmosféře. Nechejte se inspirovat starými Řeky. Užijte si teplé dny ve stínu stromů na nebo nechte svou duši "bloumat" po nedaleké pláži Charaki.

Čtyři kilometry za vesnicí se nachází klášter Kamiri, který byl postaven ve 14. století na počest Madony Kamiriotssa. Interiér je vyzdoben uměleckými freskami ze stejného období. Vlevo od vstupu do kláštera se nachází ohniště, které dříve využívali poutníci. Náměstí kostela je zdobeno mozaikovou podlahou, jeho střed zdobí neobyčejně krásná kašna.

Tři kilometry jižním směrem od obce se nachází kostel Agios Georgios Lorima. Lorima bylo jméno antického města, a proto dostal tento kostel toto pojmenování. Byl vybudován ve 14. století a interiér jeho vnitřní lodi je bohatě zdobený freskami z poloviny minulého století.

Asi 10 km západním směrem od obce bylo postaveno v současné době největší jezero na ostrově - přehrada Gadoura. Přehrada je velká asi 46 čtverečných kilometrů a zabezpečuje pitnou vodu pro město Rhodos.

Místo

Masari 36° 10' 38.9424" N, 28° 4' 22.2204" E
Location