Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Kalithies

Kalithies, Rhodos

Na severovýchodní straně ostrova Rhodos, asi 3 kilometry od Faliraki a 15 km od města Rhodos leží vesnice Kalithies. Obec je sídlem správních úřadů obce Kalithea.

Bývalá, typická řecká vesnice ztratila s rozvíjejícím se turistickým ruchem hodně ze své originality. Jen několik domů zůstalo zachováno v tradičním stylu, ale i přesto návštěva této oblasti stojí za to. Na rozdíl od nedalekého letoviska Faliraki je to tu mnohem klidnější.

Projděte se úzkými uličkami až k pěknému kostelu Stavros (kostel sv. Kříže) a vychutnejte si výhled na celou obec. Náves, v řečtině Platia, je lemována tavernami, bary a originálními kafenii. Tady se také pořádají během letních měsíců pravidelně kultirní představení.

Od 13. až do 15. září je Kalithies každoročně dějištěm jednoho z největších náboženských svátků na Rhodosu, slaví se posvícení s tradiční řeckou hudbou a tancem. Nabízí se zde také tradiční řecké speciality, jako například špízy souvlaki.

Asi šest kilometrů od Kalithies je kostel svatého Jana (Jannis) s malým jezírkem a dětským hřištěm. Sledujte značení na Psinthos a zahněte za hřbitovem doprava.