Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Kalathos

Rhodos - pláž letoviska Kalathos

Pokud hledáte letovisko zalité sluncem, s řeckou pohostinností a klidnou pláží, pak je Kalathos určitě ideálním místem pro vaši dovolenou. Částečně tradiční vesnice, částečně malé letovisko leží v půli cesty podél silnice východního pobřeží, uprostřed východní části ostrova Rhodos. Hlavní město Rhodos je vzdálené 45 km, rušné město Lindos asi 6 km. Žije zde přibližně 500 stálých obyvatel.

Tato útulná osada sloužila na počátku minulého století jako italská vojenská základna, dnes zde převažuje turistický ruch. Turistům jsou k dispozici vynikající taverny, jeden z nejmodernějších hotelů, bary a obchody. Jádro obce se nenachází ve vnitrozemí, jak je tomu u většiny obcí na Rhodosu, ale leží přímo u moře. Letovisko je ideální pro individuální cestovatele a pro rodiny s dětmi, kteří hledají klid a pohodu.

Deset minut od Kalathosu je vzdálená čistá a klidná, 4 km dlouhá pláž Masari, složená ze směsi písku a oblázků. Díky její délce si na ní můžete vždycky najít kousek vlastního soukromí. Pláž je dobře zařízená, nabízí lehátka, plážový bar i vodní sporty. Vaší relaxaci na pláži nestojí nic v cestě.
Pokud ale chcete mít čistě písečnou pláž, můžete navštívit nedaleko ležící obec Vlicha.

K občerstvení si můžete vybrat i jeden z barů anebo taveren, které se rozprostírají podél pláže, vychutnat si můžete lehký oběd nebo si jen tak dát řecký likér. Noční život je stejně tak klidný a uvolněný, především co se týče hotelových barů a klubů. Ale vždy se můžete vydat do měst Lardos a Lindos, kde si můžete užít divoký noční život nebo dobrou večeři s výhledem na moře.

Kalathos je také ten správný výchozí bod pro zahájení průzkumu ostrova autem - můžete pokračovat dále na jih do odlehlých vesnic se svými nedotčenými plážemi.
Po každé zatáčce budete překvapeni dech beroucím výhledem, a mnohdy se vám dokonce ukáže Turecko na obzoru. Pokud chcete nakupovat, pak jeďte autobusem do krásného města Rhodos, nebo navštivte Akropoli a obdivujte ruční práce v Lindosu.

Místo

Kalathos 36° 7' 14.8224" N, 28° 3' 33.5052" E
Location