Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Ixia

Rhodos - pláž letoviska Theologos

Obec Ixia se nachází na severozápadním pobřeží ostrova Rhodos, mezi městy Ialissos a romantickým městem Rhodos. Od hlavního města je navíc vzdálené pouhých 6 km. Toto kosmopolitní letovisko je často považované za jedno z nejkrásnějších míst na ostrově.

Najdete zde krásné pláže s průzračným mořem, které nabízejí perfektní způsob pro relaxační dovolenou. Pláž samotná je obklopena zelenými, mírnými pahorky. Zátoka Ixie se vyznačuje zajímavou zeměpisnou polohou s neustála vanoucím větrem, což z ní dělá ideální místo pro windsurfisty.

Samozřejmě, že zde existuje ještě větší nabídka vodních sportů, můžete dokonce i vyzkoušet sportovní potápění. Ačkoliv 2 km dlouhá oblázková pláž není zrovna ideální pro ty nejmenší návštěvníky, můžete využít ke koupání i hotelové bazény a přitom si při koktejlu užívat krásný západ slunce.

Pokud se vydáte podél pobřeží, pak budete překvapeni na cestě k pláži letoviska Theologos (Tholos), protože zdejší pláž je něco úplně jiného než v Ixii. Tato část je mnohem méně navštěvovaná a vy se zde můžete, obklopeni krásnou přírodou, koupat v křišťálově modrém moři.

Díky vzkvétajícímu cestovnímu ruchu se zde nabízí mnoho možností k ubytování - od luxusních hotelů podél pobřeží až po malé a pohodlné pokoje, které si můžete pronajmout. Co se týče jídla, je zde v provozu více než 25 restaurací a taveren, stejně jako mnoho barů, kde si můžete vychutnat místní alkoholické speciality.

Můžete navštívit místní turistické obchody, ale nezapomeňte, že 5 km od Ixie je vzdálené rhodoské "staré město" a v turecké čtvrti města Rhodos můžete udělat i zajímavé nákupy. Pokud chcete zažít rušný noční život, pak se můžete vydat taxíkem do Faliraki. Pro milovníky barů je „tajným tipem“ také sousední vesnice Trianda.

Ixia je krásné, moderní letovisko, které byste si neměli nechat ujít během vaší dovolené v Řecku!

Místo

Ixia 36° 26' 21.876" N, 28° 12' 23.6088" E
Location