Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Faliraki a pláže

Faliraki, to je slunce, moře, písečné pláže a noční život. Ještě v 70. letech minulého století to byla malá ospalá rybářská vesnice s několika málo obyvateli a kilometry dlouhými písečnými plážemi.

Na začátku 80. let tady byly postaveny první hotely a dnes sem jezdí nejen hodně zahraničních turistů, ale i mnoho obyvatel Rhodosu, kteří si zde chtějí zaplavat. Především si cení křišťálově čisté a mělké vody v moři.

V nabídce je tady pro každého něco. V nabídce ubytování jsou jednoduché apartmány i luxusní hotely. Rovněž kulinářská nabídka je široká, od fastfoodů přes taverny, až po vynikající gurmánské a rybí restaurace. Pro noční sovy je připraven pestrý noční život, noci s diskotékou až do rána nebo v jednom z mnoha barů na slavné ulici Ermou.

Kdo upřenostňuje klidnější zábavu, ten může zvolit útulný večer s koktejlem na pláži nebo skleničku vína s živou řeckou hudbou a tancem. Také nakupování "co hrdlo ráčí" není žádný problém. Pokud potřebujete suvenýr nebo opalovací krém, kožich nebo aspirin, tady můžete najít opravdu všechno.

Zájemci o kulturu mohou navštívit kostel sv. Nektaria, klášter sv. Amona nebo pevnost Ermioukastro. Dnes už letovisko nemá nic společného s tou malou rybářskou vesnicí z ještě nedávné doby. Cestovní ruch z ní udělal kosmopolitní rekreační středisko.

Místní hlavní pláž je pokrytá jemným, světlešedým pískem. Barva moře je tmavomodrá a nabízené služby jsou zde prvotřídní. Pláž tak nabízí perfektní prostředí pro strávení zajímavého dne u moře, byla dokonce oceněna Modrou vlajkou.

Délka pláže je cca 4,5 km a její jednotlivé úseky jsou mnohotvárné. Většina návštěvníků se soustřeďuje do části přímo u místního centra, kde je většina nabídky pro turisty, jako například vodní sporty všeho druhu. Můžete si zde dokonce zaskákat i bungee jumping. V blízkosti pláže (asi 1 km daleko) leží největší vodní park ostrova.

Severně od letoviska je pláž širší, celkově klidnější a vstup do vody je pozvolnější. Jižním směrem je pláž proložená skalnatými úseky, písek na pláži je proložen oblázky.

Pláž ve Faliraki je jednou z nejoblíbenějších na ostrově a je nejdelší upravovanou písčitou pláží na Rhodosu. Na 4 km dlouhé pláži je k dispozici asi 4 000 lehátek a slunečníků. Podél pláže objevíte i plno taveren.

Letovisko má kromě výše uvedené hlavní pláže ještě další čtyři menší pláže v nádherných zálivech, které splňují ty nejnáročnější požadavky. Písečná pláž a strmé skaly se nachází v zátoce Kathara, která je využívána jako nudistická.

Neobyčejně krásné jsou dvě zátoky Anthony Quinn a Ladiko, položené trošku stranou. O kousek dál směrem na Afandou se nachází čtvrtá zátoka Traganou. Pláž je o mnoho klidnější než výše zmíněné pláže, ale také tady najdete vodní sporty a taverny.

Místo

Pláž Faliraki 36° 20' 3.192" N, 28° 12' 31.5648" E
Location