Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Epta Piges

Epta Piges, ostrov Rhodos

Idylické údolí Epta Piges (v překladu sedm pramenů) leží přibližně 4 kilometry od východního pobřeží ostrova Rhodos, asi 7 km na západ od letoviska Kolymbia. Jede se sem takto: Ze silnice vedoucí z města Rhodos do městečka Lindos se u Kolymbie odbočí doleva. Asi po třech kilometrech přijde opět odbočka doleva a jede se po velmi strmé silnici nahoru.

Uprostřed vzrostlých jehličnatých lesů se nachází absolutní přírodní krása. Celé údolí je sytě zelené, porostlé rozmanitou vegetací. Nachází se zde prameny, ze kterých prýští průzračně čistá voda, která stéká do jezírek. Tato nádherná jezírka, ve kterých se zračí okolní krása, nevysychají ani v parném létě a jsou domovem pro bezpočet různých druhů vodních ptáků. Spojují se a malým vodopádem dopadají do přehrady.
V roce 1930 byla tato přehrada vybudována Italy jako součást zavodňovacího systému pro okolní pole. Tento systém zůstal funkční i v současnosti. Hlavní atrakcí tohoto údolí však není jen jeho příroda, ale tunel, jehož délka činí přibližně 180 m. Začíná v blízkosti taverny a končí u přehrady. Milovníkům dobrodružství skýtá potěšení brodit se ledovou vodou a proplétat úzkým tunelem. Pokud však máte strach z malého prostoru, tak se vydejte raději k přehradě pěšky. Po cestě můžete potkat pávi, kteří jsou zde velmi rozšířeni. Pokud je však náhodou neuvidíte, pak je určitě nepřeslechnete.

Ostrov Rhodos, Epta Piges