Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Dovolená na Rhodosu

Rhodos - letadlo
Autor: Thomas Hackl

Na řecký ostrov Rhodos se dostanete nejlépe a nejrychleji samozřejmě letadlem. Let trvá přibližně dvě a půl až tři a půl hodiny. Hlavní turistická sezóna zde trvá od poloviny dubna do konce října. Mimo hlavní sezónu sem mnoho přímých linek nelétá. Dá se ale doletět do Athén a odsud pokračovat dále trajektem. Příjezd automobilem na ostrov se doporučuje jen tehdy, pokud chcete na Rhodosu strávit delší dobu a nevázat se na místní veřejnou dopravu. Na cestu autem se musí počítat tak se 3 - 4 dny.

Většina hotelů na konci října zavírá a zase otevírá teprve v dubnu. Ale i v zimním období je zdejší klima velmi příjemné. Průměrné teploty v listopadu dosahují 21 stupňů, v prosinci 18, v lednu a únoru 15 a v březnu 17 stupňů. V listopadu dokonce ještě moře dosahuje teploty 20 stupňů.

Nádhernou podívanou je sklizeň oliv, která probíhá od poloviny listopadu do poloviny prosince. Přes den se pracuje v olivových hájích a večer následuje příjemné posezení v taverně. Kdo by chtěl poznat pravý život na Rhodosu, je toto pro něj vhodná příležitost.