Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Apolakkia

Rhodos - část vesničky Apolakkia

Appolakia leží na jižním cípu ostrova Rhodos. Ze silnice podél východního pobřeží se sem dostanete po cestě, která těsně před městem Gennadi odbočuje směrem do vnitrozemí. Pokud přijedete na ostrov individuálně bez cestovní kanceláře, a máte rádi turistiku, Apolakkia je dobrým výchozím místem pro mnoho výletů. Ve vesničce je několik možností k ubytování – například penzion Amalia umístěný nad stejnojmennou tavernou přímo na náměstí.

Místní obyvatelé pracují především v zemědělství. Najdete tu například největší melounové plantáže na ostrově. Nějaké významější památky v Apolakkii nejsou, ale procházka malebnými uličkami se určitě vyplatí. Na náměstí je několik taveren, do nichž turisty lákají sličné mávající hospodské.
V blízkosti vesničky (asi 4 km) se nachází velká přehrada (u vjezdu do města se ze silnice vedoucí z Gennadi zahne doprava, označeno jako "Dam"). Pokud se k přehradě vydáte, cestou můžete navštívit také krásný kostelík Agios Georgios O Wardas, který pochází ze 13. století. Dostanete se k němu, když ze silnice odbočíte před přehradou doleva.

Rhodos - pláž u vesničky Apolakkia