Jste zde

Domů » Západní pobřeží

Pláž Ixia

Ixia je jedním z prvních prázdninových středisek, která byla speciálně postavená kvůli cestovnímu ruchu na ostrově Rhodos. Najdete ji na na severozápadním cípu tohoto řeckého ostrova.

Je to poměrně klidné letovisko s mnoha vynikajícími hotely, které jsou většinou umístěné v upravených zahradách a mají své bazény.

Místní pláž je první pláží jihozápadním směrem od města Rhodos, a je tak oblíbeným výletním cílem jeho obyvatel. Pláž je dlouhá cca 2 km a její průměrná šířka je 25 metrů. Pokrytá je šedým pískem s kamínkovými úseky, vstup do moře je pozvolný a voda je křišťálově průzračná.

Tak, jako na celém západním pobřeží ostrova, jsou i zde díky stálému větru výborné podmínky pro windsurfing nebo kitesurfing. Zájemci si zde mohou dokonce zaplatit i kurzy a zapůjčit veškeré vybavení.

Kromě již zmíněného windsurfingu a kitesurfingu můžete na pláži vyzkoušet třeba vodní skútry jet-ski. Jsou zde k dispozici dvě centra vodních sportů i půjčovna vybavení. Pro další sportovní vyžití je zde k dispozici volejbalové hřiště anebo půjčovna vodních šlapadel.

Kdo si chce jen tak užívat slunce, ten si zde může zapůjčit (za poplatek) lehátka a slunečníky. Nejmenší návštěvníci tady najdou dětské hřiště, pro všechny jsou pak samozřejmě k dispozici veřejné toalety a sprchy. Pláž je bezbariérová a dostanete se k ní pohodlně autobusem, taxi nebo autem.

Jedna z nejmodernějších pláží na ostrově Rhodos je rozdělena do více částí, z nichž většina je obklopena velkými hotelovými komplexy se soukromými plážovými úseky. Najdete tady ale i veřejné úseky, kde si můžete zapůjčit lehátka a slunečníky.

Pláž v Ixii nabízí celou řadu restaurací a taveren se skvělou místní kuchyní a také plážové bary s příjemným posezením a s osvěžujícími nápoji. I když pláž není díky kamínkům ideálním místem pro ty nejmenší, můžete je nechat "cákat" v bazénu a vy mezitím můžete relaxovat s koktejlem v ruce a dívat se na nekonečné modré moře.

Pokud se vydáte dále podél pobřeží, pak budete asi překvapeni na cestě k pláži Theologos, že je úplně jiná než ta v Ixii. Tato je totiž mnohem méně navštěvovaná a vy si tak můžete v klidu plavat v křišťálově modré vodě, obklopeni úžasnou scenérií.

Pokud vás bude slunění na pláži nudit, můžete se vydat na výlet do hlavního města Rhodos, které je vzdálené jen asi 10 minut jízdy autem. Můžete v něm objevovat starou část se zajímavými památkami nebo třeba navštívit nákupní centrum.

Mezi milovníky nákupů je oblíbená zejména turecká čtvrť, ale určitě se také vydejte na procházku k plážové promenádě Elli. Ta vede ke slavnému kasinu. Kdo ví, třeba zrovna budete mít štěstí.

Místo

Pláž Ixia, Rhodos 36° 25' 28.0848" N, 28° 11' 39.6636" E
Location