Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Pláž Tsambika

Rhodos - pláž Tsambika

K pláži Tsambika se dostanete po hlavní silnici podél východního pobřeží ostrova Rhodos. Asi 2,5 km za křižovatkou na obce Kolymbia a Epta Piges se odbočí doleva na vyasfaltovanou silnici (pozor, asi 300 metrů před touto odbočkou je ještě jedna, také doleva, ta ale vede ke kostelu a ne na pláž). Pláž je odsud vzdálena dalších 1500 metrů.
Z města Rhodos sem jezdí (a samozřejmě i zpět) pravidelná autobusová linka. Mimo hlavní letní sezónu autobus nestaví přímo u pláže, ale asi 15 minut pěší chůzí daleko.

Pláž je pokryta jemným pískem a patří mezi nejhezčí pláže na ostrově Rhodos. Zdejší atmosféru nenarušuje žádný hotel, protože celá oblast patří k místnímu kostelu. Pláž je vhodná i pro rodiny s dětmi.
V letní sezóně je velmi hojně navštěvována, ale přesto se dá vždy najít volné místečko. Za poplatek se dají půjčit lehátka a slunečníky. Vyzkoušet si tu můžete některé vodní sporty (vodní lyže, jízdu na banánu nebo paragliding). Přímo na pláži stojí několik taveren a nedaleko je také možné zaparkovat, pokud na pláž vyrazíte autem.