Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Letovisko Kolymbia, 2. část

Jemný písek, oblázkové úseky, pozvolný vstup do moře, dětské hřiště, bohatá nabídka vodních sportů a dalších služeb.

To je nejsevernější pláž letoviska zvaná Nisaki o délce cca 500 metrů.

Dobře se zde určitě budou cítit jak rodiny s dětmi, tak i ti, kteří vyhledávají aktivní dovolenou.

Jižní pláž je lemována hotely vyšší kategorie. Je částečně uměle vybudovaná, není čistě písečná, tvoří ji písek a oblázky.

Vstup do moře se bez plážových bot nedoporučuje, stejně jako na severní pláži. Lehátka a slunečníky si můžete pronajmout na obou plážích.

Pláž Afandou Beach leží trochu dále severně od Kolymbie. Je dobře dostupná autem a má také tu výhodu, že široko daleko nejsou žádné hotely, takže je tady poměrně klid.

Místní kuchyně je bohužel přizpůsobená pro turisty, a to hlavně pro ty německé a anglické. Pokud chcete ochutnat typicky řecké jídlo, musíte se vydat více do vnitrozemí, dál od turistických oblastí, například do Psinthosu.

Noční život se odehrává v blízkosti pláže, v oblasti eukalyptové aleje. Je ale poměrně chudý, protože většina místních hotelů nabízí služby all inclusive.

Hotelů je zde postavených několik desítek, ty lepší kategorie jsou umístěny v blízkosti pláže, ty nižší kategorie se nacházejí dále od moře. Většina hotelů je ale otevřená jen během hlavní sezóny a jinak má zavřeno (cca od září do dubna).

Mimo hlavní sezónu je Kolymbia je ideálním výchozím bodem pro dlouhé procházky a výlety. Jedním z cílů může být jižně položená pláž Tsambika, ale také stejnojmenný klášter, je to jen asi 4 km daleko.

V docházkové vzdálenosti je romantické místo Epta Piges (Sedm pramenů), při cestě tam a zpět budete mít v nohách 16 - 20 kilometrů. Na cestu se rozhodně doporučuje pevná a kvalitní obuv.

Kromě toho se nabízí výlet autobusem a s průvodcem na jeden z okružních výletů po ostrově Rhodos nebo na návštěvu hlavního města. Zajímavá je také plavba lodi na ostrov Symi nebo do Lindosu.

Ostroh u Kolymbie je oblíbený jako vyhlídkový bod, který vám umožní dalekosáhlý výhled na vesničku a její okolí. Odtud se také můžete vydat na procházky do kopců ve vnitrozemí.

Pohled na pláž Tsambika na ostrově Rhodos
Autor: Forrestal_PL