Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Kiotari

Rhodos - pláž u vesnice Kiotari
Autor: Boobelle

Kiotari byl původně rybářský přístav nedaleko vesnice Asklipion, který se nachází asi 10 km od města Lindos u východní pobřežní silnice.
Místo Kiotari, které bylo pravděpodobně osídleno již v antické době, bylo pro turistický ruch objeveno teprve nedávno a dnes je z něj prázdninové středisko, které vzniklo teprve v polovině 90. let minulého století.

Byly zde vybudovány velké, 4 - 5-hvězdičkové hotely (jako třeba Rhodos Village, Rhodos Maris, Rhodos Princess, Princess Sun, Lindos Royal, Miraluna Village nebo Magic Life Kiotari Imperial), většina z nich nabízí ubytování s all inclusive. Poslední tři jmenované hotely leží osamoceně, přibližně 2 kilometry směrem na sever k zátoce Vlycha Bay. Kromě hotelů v centru střediska jsou zde i vynikající taverny (například Light House), nákupní centrum, bankomat a půjčovna aut.

Pláže se často nacházejí v malých zátokách a jsou obvykle z písku a oblázků. Velké hotely se nacházejí na písečné hlavní pláži, která je mělká a proto velmi ideální pro rodiny s dětmi.
Nejbližší vesnice Asklipion je odtud vzdálena asi 5 kilometrů. Do města Lardos je to ze střediska 8 km, do Gennadi 7 km.

Řecko, prázdninové středisko Kiotari
Autor: TCL1961