Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Gennadi

Gennadi, ostrov Rhodos

Gennadi je malá vesnice na východním pobřeží, v jižní části ostrova Rhodos. Z města Rhodos je to sem asi 65 km, do obce Lindos 27 km a do Prassonissi asi 36 km. Většina místních obyvatel, kterých tu žije asi 400, pracuje v zemědělství.
Dovolenou tu můžete strávit velmi klidně. Místní pláž je štěrková a táhne se asi 15 kilometrů až do Plimmiri. Na této pláži je mnoho restaurací, kde jsou k zapůjčení i lehátka a slunečníky. Vyzkoušet si můžete také vodní sporty jako je jízda na "banánu", vodní lyže nebo šlapadla.

V Gennadi lze navštívit hned 3 kostely – Agia Anastasia, St. John a Vangelismou Theodokou. Prohlédnout si lze i zajímavé muzeum lisování oliv. Pěkná je i procházka malebnými, někdy velice úzkými uličkami. Občerstvit se můžete v jedné z několika velmi starých taveren, kaváren nebo modernějších barů. Nakupovat se dá v obchodech se suvenýry, zlatnictvích nebo menších supermarketech. K dispozici je také půjčovna aut a motorek. Ubytovat se zde lze v některém z menších hotelů, apartmánů nebo penzionů.

Ostrov Rhodos, pobřeží obce Gennadi