Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Vlicha

Letovisko Vlicha na pobřeží ostrova Rhodos

Malé prázdninové letovisko Vlicha (Vlycha) na východním pobřeží řeckého ostrova Rhodos se nachází těsně před městem Lindos.

Od hlavního města Rhodos je vesnička vzdálená asi 45 km, leží v polovině cesty mezi obcemi Kalathos a Lindos. Stejně jako Lindos, tak i Vlicha je umístěná ve velké zátoce, s dlouhou písečnou pláží (bez velkého turistického shonu) a s křišťálově čistou vodou.

S rostoucím cestovním ruchem zde bylo postaveno několik moderních hotelů různých kategorií, několik dobrých taveren a také pár obchodů. Nedaleko od pláže najdete kostel vytesaný ve skále, který byl zasvěcen Panně Marii z Eulo. Jeho interiér zdobí umělecké fresky.

Pláž

Tato oblíbená pláž leží jen pár kilometrů severně od letoviska Lindos. Je dlouhá asi 950 metrů a široká v průměru 20 metrů. Za svojí čistotu a kvalitu byla oceněna Modrou vlajkou. Díky tomu, že se do moře svažuje jen pozvolna, je vhodná i pro rodiny s malými dětmi.

Je pokrytá malými kamínky a pískem, a nabízí svým návštěvníkům veškeré možné služby - např. sociální zařízení, půjčovnu lehátek a slunečníků. O bezpečnost se zde stará pobřežní hlídka, při nebezpečí se tu vyvěšuje výstražná vlajka.

Návštěvníci si zde mohou zapůjčit vodní šlapadla nebo se projet na vodním banánu, na jetski nebo si udělat okružní jízdu lodí s proskleným dnem. Některé služby na této pláži ale zůstávají vyhrazeny pro hosty ubytované v přilehlých hotelech.

Ani v letních měsících nebývá přeplněná, využívají ji především lidé z okolí a z hotelů v Lindosu, kteří chtějí uniknout z přeplněného centrální pláže. Nejklidnější část pláže je ta na konci vpravo. Tam jsou k dispozici i dvě malá občerstvení, kde vám připraví sendviče, palačinky a espresso. Využít tady můžete i toalety.

A jak se sem dostanete? Třeba místním autobusem nebo vypůjčeným autem, které je možno zaparkovat v blízkosti pláže.

Místo

Pláž Vlicha, Rhodos 36° 6' 23.814" N, 28° 4' 5.466" E
Location