Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Turistika a počasí

Motýlí údolí Petaloudes
Autor: dancing_triss

Celý ostrov Rhodos a především jeho vnitrozemí je ideální pro turistické výlety. Nejlepším období pro pěší turistiku je od začátku dubna do poloviny června a od září do října, kdy už není takové horko. Na jaře jsou ale výlety ještě o něco hezčí, protože můžete obdivovat právě kvetoucí přírodu.

Zajímavými místy, kde se dá turistika podnikat, je motýlí údolí Petaloudes, sedm pramenů Epta Piges, pohoří Profotis Illias, okolí kostela Agios Nikolaos Fountoukli, Tsambika, Attaviros a okolí pevností Monolithos a Kritinia. Mnoho značených cest zde ale bohužel nenajdete. Značené cesty se zde totiž nacházejí pouze výjimečně.

Označení "Slunečný ostrov" se pro řecký ostrov Rhodos opravdu hodí. Asi 300 dní v roce zde slunce skutečně svítí. V červenci a srpnu jsou místní teploty téměř vždy vyšší než 30 stupňů. Na východním pobřeží, které je chráněno před větrem, je ješte tepleji, někdy zde bývá až 40 stupňů. Voda v Egejském moři má v tomto období 25 až 27 stupňů. V letním období téměř nikdy neprší.

Od konce dubna začíná být místní klima příjemné. Teploty vzduchu dosahují už 20 stupňů a moře má asi 18 stupňů. Srážky se v tuto dobu vyskytují jen výjimečně. Květen a červen jsou asi nejhezčí, protože teploty se pohybují okolo 25 stupňů a moře má 20 stupňů.

V září jsou denní teploty ještě poměrně vysoké, okolo 30 stupňů. V řijnu již klesají na 25 stupňů. Voda je také ještě příjemně teplá, má většinou 22 – 24 stupňů. Od listopadu se počasí již kazí, začíná pršet, ale teploty mohou dosahovat ještě příjemných 20 stupňů.

Místo

Údolí Petaloudes 36° 21' 59.292" N, 28° 4' 39.4464" E
Location