Jste zde

Domů » Západní pobřeží

Theologos

Theologos na pobřeží řeckého ostrova Rhodos
Autor: Titanas

Vesnice Theologos (známá také pod kratším názvem Tholos) leží na západním pobřeží mezi obcemi Soroni a Paradisi. Hlavní město ostrova Rhodos je od ní vzdálené asi 20 km. Theologos je typická rhodoská vesnice s několika tavernami, malými bary a kavárnami. Přímo u moře stojí hotely, vlastní vesnice se nachází asi 1,5 km směrem do vnitrozemí. Do centra ale mnoho turistů nezavítá a tak si do dnešní doby mohlo uchovat mnoho ze své původní atmosféry. Procházka místními malebnými uličkami se ale určitě vyplatí.

Písečná pláž nabízí návštěvníkům vyzkoušet si různé druhy vodních sportů. Protože je zde hodně větrno, je to oblíbené místo především pro milovníky windsurfingu. Pláž v Tholosu leží na konci 10 km dlouhé písečné pláže, která začíná u Kremasti.
Místo je ideální výchozí bod pro prozkoumání ostrova na menších nebo větších pěších výletech. U dětí je obzvlášť oblíbené "Údolí motýlů" (Petaloudes), které je odsud vzdálené jen 5 km.
Turisté, kteří se zajímají o archeologii, budou nadšeni ze světově proslulého naleziště u Kamirosu, které je daleko 10 km.

Theologos na pobřeží řeckého ostrova Rhodos
Autor: Titanas