Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Sport a zábava

Rhodos - skysurfista a windsurfisté
Autor: ** Tania **

Organizované vodní sporty mají zázemí hlavně v letoviscích Ixia a Trianta na západním pobřeží ostrova, ve městech Rhodos, Faliraki, Kolymbia a Tsambika a Kiotari na východním pobřeží. Několik dobře organizovaných a vybavených center zde také poskytuje lekce ve vodních sportech.

Severozápadní pobřeží ostrova je známé i daleko za hranicemi Řecka pro své fantastické podmínky k surfování. Voda na východním pobřeží je klidnější a je proto vhodnější pro začínající surfaře. Moderní centra surfingu najdete v letoviscích Trianda a Kremasti. Nejoblíbenějším místem pro surfování je ale jistě Prassonissi. Vodní lyže si lze vyzkoušet ve většině středisek na východním pobřeží.

Na pobřeží si můžete vyzkoušet i jízdu na banánu za rychlým motorovým člunem, kam se vejde až 12 osob. Další zábavnou aktivitou jsou tzv. "ringo". Velké gumové pneumatiky, které jsou rovněž taženy motorovým člunem. Ti odvážnější jistě zkusí paragliding nebo jet-ski.
Potápění bez dozoru vyškoleného doprovodu je možné v oblasti kolem městečka Kalithea, potápěčská centra nabízejí své služby pro začátečníky i kvalifikované potápěče.

Fitness centra, některé i s masážemi a saunou, se nacházejí ve městě Rhodos, stejně jako v mnoha větších hotelech. Fotbalové a basketbalové hřiště jsou k dispozici v téměř každé vesnici.
Na téměř každé větší pláži si můžete najít vhodné místo pro plážový volejbal.

Po celý rok můžete využívat 18-ti jamkové golfové hřiště, par 72, které najdete v Afandou. Hřiště, které navrhl britský golfový architekt David Harradine, je otevřeno každý den od 8.00 - 20.00 hodin. Můžete si zde zarezervovat i tréninkové hodiny.
Velké hotely mívají tenisové kurty, obvykle i s umělým osvětlením.

Pro turisty jsou v nabídce výlety s průvodcem o délce 10 až 15 kilometrů anebo vyjížďky na kole různých stupňů obtížnosti. Samozřejmě, že si zde horská kola můžete zapůjčit.V Theologosu a Triantě se nabízejí lekce jízdy na koni. Je to skvělý způsob, jak poznat krajinu na severu ostrova.
Dva kilometry od Faliraki najdete jedinou motokrosovou dráhu na ostrově Rhodos. Dráhy pro motokáry (go-kart) jsou ve Faliraki a Lardosu.

Ve Faliraki, na ulici Kalithea Ave. najdete jedinečný vodní zábavní Aquapark. Najdete zde různé skluzavky, bazény s vlnobitím, pirátskou loď, vodní gymnastiku a mnoho dalších atrakcí. Je to dobrá odměna hlavně pro děti, když už se na pláži nudí.
Na Rhodosu se nabízí také adrenalinové atrakce jako bungee jumping nebo paragliding ve Faliraki, Kolymbii nebo v Tsambice.

Místo

Waterpark Faliraki 36° 21' 53.9676" N, 28° 12' 43.6824" E
Location