Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Profitis Ilias

Profitis Ilias, Rhodos

Profitis Ilias je třetí nejvyšší horou na ostrově Rhodos. Tyčí se do výšky 798 m.n.m. a nachází se uprostřed ostrova. Kopec i se svým okolím je ideální oblastí pro pěší turistiku. I v létě jsou zde příjemné teploty a člověka osvěžuje i příjemný chladný vítr. Tato oblast patří mezi nejvíce zalesněné na celém ostrově. Většinu porostu zde vysadili Italové za jejich nadvlády.

Ubytovat se zde můžete v hotelu Elafos. Ten byl postaven již v roce 1929 a svým stylem připomíná domy v rakouských Alpách. Po mnoho let byl hotel opuštěn a teprve v roce 2006 zrekonstruován a znovu otevřen. Součástí hotelu je také kavárna a restaurace.

A jak se sem dostanete? Z hlavní silnice podél východního pobřeží se u města Kolymbia odbočí směrem na obce Epta Piges a Archipoli. Z Archipoli se jede dále do Eleoussy, odtud budete pokračovat po značené cestě ke kostelu Agios Nikolaos Fountoukli. Po asi 7 km dojedete k vrcholku Profitis Ilias. Pokud přijedete od západního pobřeží, vydáte se přes vesnice Soroni, Dimilia a Eleoussa.

Geografie: