Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Profilia

Rhodos - obec Profilia

Profilia je malá vesnice ve vnitrozemí, v jižní části ostrova Rhodos. Dostanete se sem po silnici z městečka Gennadi do Apolakkie. Několik kilometrů před Apolakkií odbočíte doprava a asi po 5 km přijedete do Profilie.
Profilia je velmi tichá a tradiční vesnice, která leží na jihu ostrova mezi obcemi Laerma a Mesanagros, asi 84 km od hlavního města Rhodos.

Pokud hledáte autentickou řeckou vesnici, která se nachází v nádherném prostředí, pak tu jste srdečně vítání. Malé bílé domky tady leží na úbočí hory Gerak.
Úzké vesnické uličky vás dovedou do centra, kde můžete obdivovat krásný kostel, který je zasvěcen narození Panny Marie.

Profilia se podobá starým klasickým vesnicím ortodoxního Řecka. Místní obyvatelé tu již po staletí mají pevnou víru v Boha, o čemž svědčí mnoho církevních památek. Například svatostánek archanděla Michaela sv. Jiří, který pochází ze 16. století, sv. Paraskevi a sv. John Prodromos "Miranos".

V tradiční kavárně v centru obce si můžete v létě vychutnat osvěžující ledovou kávu a užít si přitom klidnou atmosféru této malebné vesnice. Pokud vesnici navštívíte v srpnu, neměli byste si nechat ujít pestrý festival na počest sv. Johna Prodromose, který v noci ze dne 28. srpna přináší do jinak klidné vesnice trochu vzruchu.

Vesnici obklopuje nádherná horská scenérie, dlážděné silnice se ztrácejí v bujných piniových lesích, které jsou domovem jelenů dama-dama a mnoho dalších druhů živočichů a rostlin. Neporušená okolní krajina je chráněná evropskou sítí "Natura 2000". Prozkoumejte nádhernou přírodní scenérii a vydejte se do okolních vesnic Vati nebo Istrios.
Pokud chcete relaxovat na pláži, jste autem za chvíli v oblíbeném místě Pefki, které leží v blízkosti pláže Saint Paul.

Geografie: