Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Pláž u města Rhodos

Rhodos - pláž u města Rhodos

Přímo u města Rhodos na západním pobřeží je pláž mezi skalami, Akti Miaouli. Pláž je celkem dlouhá, táhne se od vjezdu do města až k akváriu podél hlavní silnice. Na délku má asi 2 kilometry a široká je cca 30 metrů. Člověk tu většinou najde nějaká volná lehátka, která nejsou, na rozdíl od východní pláže Elli, postavená tak těsně u sebe.

Díky častému a silnému západnímu větru (nazývá se meltemi a je nejsilnější od konce června do konce srpna) jsou vlny u této pláže velmi vysoké a navíc jsou zde často silné podvodní proudy. Proto není pláž moc vhodná pro děti. Pláž je většinou pokryta oblázky, které jsou na některých místech docela velké.

Co se týče nabídky vodních sportů, není zde tak pestrá jako na východní pláži Elli. Přímo na pláži jsou malé stánky s občerstvením, v její jižní části nejsou už téměř žádná zařízení. Větší restaurace a taverny se nacházejí vedle pláže, v postranních uličkách města jsou další restaurace, obchody se suvenýry. K pláži se dostanete pěšky, taxíkem nebo autobusem. Vzhledem k malému počtu volných parkovacích míst, musíte počítat s tím, že budete platit parkovací poplatek.

Místo

Západní pláž města Rhodos 36° 27' 21.4596" N, 28° 13' 11.262" E
Location