Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Pláž Kalithea

Pláž Kalithea na Rhodosu

Termální prameny letoviska Kalithea si vychutnával již římský císař Augustus. Nechal zde vybudovat termální lázně, které se nacházejí jižně od těch současných. V blízkosti ležící pláž Kalithea Thermal vítá své návštěvníky "arabskou" atmosférou, kterou doplňuje mnoho palem a vytvářejí tak příjemné "zelené" prostředí.

Tato pláž severní části východního pobřeží ostrova Rhodos je jediným oficiálním místem pro potápění. U pláže proto kotví lodě místních potápěčských škol. Tato zátoka je atraktivní také pro potápěče amatéry.

Vlastní pláž Kalithea Thermal je pokrytá jemným světlým pískem a její délka je pouhých 200 metrů a šířka 8 metrů. Návštěvníci si zde mohou pronajmout slunečníky a lehátka, která si mohou rozložit také skalnatých nebo vybetonovaných plochách.

Pláž je bezbariérová a návštěvníkům je zde k dispozici sociální zařízení a také jeden malý bar. Na pláž se dostanete pěšky z letoviska Faliraki podél pobřeží, je to asi 1 hodina pěší chůze. K cestě můžete využít také autobusové spojení nebo auto, které je možné zaparkovat v blízkosti pláže.

Pláž Kalithea, Řecko