Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Pláž Anthony Quinna

Rhodos se zátokou a pláží Anthony Quinna

Zátoka s pláží Anthony Quinna se nachází 3 km jižně od pláže a letoviska Faliraki a 15 km od hlavního města Rhodos. Je umístěna na nádherném místě mezi ostrými skalami.

Pláž je pokryta oblázky a pomalu se svažuje do moře, proto je vhodná i pro děti. Pláž je také považována za jednu z nejkrásnějších a nejklidnějších pláží na celém ostrově Rhodos. Zasazena je do malebného prostředí skal a zeleně.

Oficiální název pláže je Vagies, současný název se ujal až podle jména hvězdného herce v roce 1961, když zde natáčel válečný film z období 2. světové války "Děla z Navarone" (The Guns of Navarone) a velmi se mu tady zalíbilo. Později byl tento dar anulován, zátoka si ale ponechala jeho jméno a stala se oblíbenou pro širokou veřejnost i turisty.

Pláž v zátoce je dlouhá asi 250 metrů a její průměrná šířka je 7 metrů. Slunit se zde nemusíte jen přímo na písečné pláži, ale také na mnoha skalních plošinách, které jsou k tomuto účelu jako stvořené. Můžete tak odpočívat všude po celé zátoce.

Vstup do vody je pozvolný a na pláži je možné zapůjčit si slunečníky a lehátka. K občerstvení poslouží útulná místní taverna, která stojí nad zátokou a je z ní také nádherný výhled.

Později odpoledne se přední část zátoky dostává do stínu. Tato část pláže je také velice oblíbená mezi potápěči, protože tu lze pozorovat bohatý podmořský život.

Pokud se vydáte na výlet do letoviska Faliraki, můžete se odsud dostat na pláž pohodlně i pěšky. K moři se dostanete asi po hodině chůze. Pro ostatní doporučujeme auto, které je možné zaparkovat nad pláží.

Z města Rhodos se lze k zátoce a pláži dostat po silnici vedoucí podél východního pobřeží ostrova Rhodos směrem na město Lindos. U města Faliraki se odbočí doleva, přibližně 400 metrů za benzínovou stanicí. Po chvíli se silnice větví a k zátokám Anthony Quinn a Ladiko se jede dále po silnici vlevo.

K Ladiku se přijede asi po jednom kilometru a zátoka Anthony Quinn následuje po dalším kilometru. Zde silnice končí. Auto tu lze zaparkovat na nezpevněné, ale rovné ploše.

Místo

Zátoka a pláž Anthony Quinn 36° 19' 17.3244" N, 28° 12' 35.3196" E
Location