Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Maritsa

Rhodos - Maritsa

Maritsa je typickou řeckou vesnicí na ostrově Rhodos. Leží na úpatí hory Psinthos, mezi obcemi Kremasti a Psinthos. Silnice, co odsud vede do Psinthosu, je obklopená lesy a je dobře sjízdná. Na jaře všude kolem ní můžete uvidět tisíce kvetoucích bramboříků.
Podél hlavní silnice jsou postavené taverny a kavárny, kde se odehrává vesnický každodenní život. Obyvatelé zde hrají karty nebo hru "tavli".

Přestože se vesnice Maritsa nachází v blízkosti velkých turistických středisek na severu ostrova, cestovním ruchem nebyla moc zasažena, a mohla si tak uchovat své původní tradice a atmosféru.
Procházka malebnými a klidnými uličkami je pravým opakem toho, co zažijete v turistických centrech. Zvláštní kouzlo místa spočívá v nádherném výhledu na pobřeží a obrysy tureckého pobřeží.

Velké historické památky tu nenajdete. Navštívit můžete dva byzantské kostely, malý kostelík Agios Georgios z 15. století a kostel Agios Nikolaos s freskami, také z 15. století. Oba kostely byly během turecké a italské okupace pro místní obyvatele symbolem tradice a kultury.

Geografie: