Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Lindos

Lindos a Akropole
Autor: Jelle Drok

Kdo tráví dovolenou na ostrově Rhodos, stoprocentně musí navštívit vesničku Lindos. Od města Rhodos je vzdálena asi 55 km. Nachází se na idylickém místě – na skále, kde také stojí akropole Lindos. Protože je to oblíbený turistický cíl, zhruba od 10 do 16 hodin je to zde přeplněné turisty. I když Lindos žije především z příjmů z cestovního ruchu, zachoval si příjemnou atmosféru.

Pokud přijedete autem, auto můžete zaparkovat již před vjezdem do vesnice. Do historického centra je vjezd autem zakázaný a navíc je zde málo míst k parkování. Z parkoviště by měl jezdit do centra bezplatný autobus s názvem City tour.

Ještě před samotnou vesnicí je velké prostranství Platia Eleftherias, kde staví pravidelné autobusové linky. Na konci tohoto prostranství je již vstup do obce. Místní uličky jsou velmi úzké a také je zde velmi snadné se ztratit. Určitě navštivte místní kostel Panagia z přelomu 14. a 15. století. Velmi zdařilé jsou fresky, které vytvořil mnich ze Symi v 18. století. Hezké jsou také místní domky ze 16. a 17. století, vyzdobené typickými mozaikami z kamínků.