Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Lachania

Rhodos - okolní krajina vesnice Lachania

Vesnice Lachania leží v jižní části ostrova Rhodos. Nejlépe se sem dostanete po hlavní silnici podél východního pobřeží. Asi 7 km za obcí Gennadi odbočíte doprava směrem do vnitrozemí a po dalších 5 km přijedete do Lachanie. Bydlí zde pouhých 100 obyvatel, je to velmi klidné místo, kam zavítá jen málo turistů. Obec leží uprostřed úrodných kopců, asi 2 km od pláže.

Ještě před 30 roky bylo místo téměř vylidněné, pak se v této vesničce usadilo několik umělců (malíři, sochaři či spisovatelé), kteří nechali zrestaurovat mnoho starých domů, které by asi jinak brzo spadly a dali tak obci nový a zvláštní vzhled. Dokonce i staré větrné mlýny byly obnoveny a dnes jsou stále obydlené. Hezčí část vesnice leží níže, kam dojdete podle směrovky "Taverne Platanos".

Zaparkovat můžete v horní části vesnice, hned vedle taverny stojí kostel Agia Irini (postaven byl v roce 1760). Zdejší kostel je pýchou popa Papageorgiou, jehož předci byli většinou také místní popové. Kromě toho, že se stará o kostel, se svou ženou provozuje tavernu Chrissi a také pronajímá pokoje k ubytování.