Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Kolymbia

Řecký ostrov Rhodos - městečko Kolymbia
Autor: JamesBird

Kolymbia je prázdninové středisko, které leží na východním pobřeží ostrova Rhodos, mezi městečky Faliraki a Archangelos. Je vzdálené asi 25 km od hlavního města Rhodos. Založeno bylo teprve ve 20. letech minulého století a teprve v 80. letech se začalo s výstavbou turistických zařízení. V Kolymbii stojí mnoho hotelů, turistům jsou k dispozici taverny, bary, obchody se suvenýry, zlatnictví, menší supermarkety a autopůjčovny.
Místo je také známé pro svou malebnou eukalyptovou alej, která je dlouhá několik set metrů a vede od hlavní silnice až k moři.

Místní pláže jsou většinou pokryty pískem a štěrkem. Pláž na severu střediska není moc pěkná, protože je zde velmi hrubý štěrk.
V posledních letech většina hotelů začala nabízet svým hostům pobyty all inclusive a to mělo bohužel neblahý dopad na místní podnikatele – mnoho taveren kvůli nízké poptávce zkrachovalo. Turisté sem přijíždějí z různých zemí, ale nejčastěji zde asi potkáte Němce.
Kolymbia je skvělým výchozím bodem pro pěší turistiku do hor vnitrozemí ostrova, oblíbeným cílem je například klášter Tsambika, který se nachází na kopci nad městem a nabízí krásný výhled na Kolymbiu a pobřeží. Nedaleko leží také záliv Tsambia s jednou z nejkrásnějších písčitých pláží na ostrově Rhodos.

Pohled na pobřeží u vesnice Kolymbia
Autor: JamesBird