Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Kalithea

Kalithea u moře, ostrov Rhodos

Kalithea leží na pobřeží u hlavní silnice z města Rhodos do Faliraki (z Rhodosu je to asi 10 kilometrů). V místě je několik hotelů (nejznámější jsou Esperos Village, Esperides, Calypso, Blue Sea, Palladium nebo Rodos Royal).
Nedávno byla dokončena oprava termálních lázní. V objektu se nachází také muzeum a konají se zde různé výstavy. Středem celého objektu je velký bazén zastřešený kopulí. V celém areálu jsou vysazeny palmy a mnoho jiných rostlin.

Nejhezčí je Kalithea v květnu, kdy zde všechno kvete. Nádherné jsou zejména místní veliké agáve. Zátoka u Kalithey je oblíbeným místem pro potápění a šnorchlování. Každý den sem jezdí z města Rhodos lodě s potápěči. Na pláži okolo celé zátoky stojí lehátka a slunečníky. Ale i v letní sezóně si tu člověk může najít klidné místečko na odpočinek. Pláže s lehátky jsou většinou písčité, ale těsně u vstupu do moře jsou nepříjemné ostré kameny a skály, proto je dobré vzít si boty do vody. K dispozici je tu parkoviště. Hned u parkoviště stojí menší hospůdka.

Kalithea s lázněmi, ostrov Rhodos