Jste zde

Domů » Západní pobřeží

Kalavarda, 2. část

Kalavarda - nedaleká pláž

Přímo na pláži se nachází "kitová" stanice Meltemi Kiteboarding s lehátky, slunečníky a se skvělou atmosférou. Můžete si zde zapůjčit i potřebné vybavení nebo se zúčastnit kursu pro začátečníky.

Připraven je i záchranný člun, který se stará právě o bezpečnost všech začátečníků v hlubokých vodách.

Pokud dostanete hlad, určitě navštivte plážový restaurant Sea House, který nabízí pod vedením svého majitele Lefterise vynikající, čerstvé řecké pokrmy, a to za poměrně příznivou cenu.

Ochutnat tady můžete například tradiční řecké "souvlaki" nebo i jiné občerstvení. A to vše s výhledem na moře, lepší místo si ani nemůžete představit.

Můžeme tady také potkat mnoho místních obyvatel, kteří se sem chodí najíst - dokonce i nejvyšší duchovní všech Dodekanských ostrovů se sem chodí pravidelně posilnit a stal se přítelem majitele Lefterise.

Na pláži je pro návštěvníky k dispozici také několik sprch a převlékacích kabinek. Použití toalet v restauraci "Sea House" je samozřejmě pro všechny návštěvníky pláže možné zdarma.

Pláž Kalavarda Beach na ostrově Rhodos je poměrně rozlehlá a nabízí tak dostatečný prostor jak pro plavce, tak i pro milovníky kitesurfingu. Velká oblast určená pro vodní sporty se nachází na levé straně kamenného mola. Koupací část je umístěna v závětří mola.

Na pobřeží fouká už dopoledne vítr meltemi, který v odpoledních hodinách dosahuje síly až 6. stupně Beaufortovy stupnice. To nabízí začátečníkům i pokročilým skvělé tréninkové podmínky.

Máte rádi hory? Impozantní vrcholek Profit Ilias se tyčí v okolí obce a láká k pěším túrám nebo projížďkám na kole či na motorce. Pokud budete mít štěstí, možná v piniových lesích zahlédnete i jelena.

V okolí Kalavardy bylo také nalezeno mnoho antických střepů. V blízkém okolí objevili archeologové antické hroby a zbytky rytířského hradu. Místo je zajímavé především pro archeology, protože oko téměř každého laika tady nic moc zajímavého neuvidí.

Místo

Pláž Kalavarda 36° 20' 59.7984" N, 27° 56' 56.1552" E
Location