Jste zde

Domů » Západní pobřeží

Kalavarda, 1. část

Rhodos - vesnice Kalavarda

Pokud se vydáte směrem na jih od města Rhodos, pak se ujistěte, že je váš fotoaparát v pořádku. Objevíte totiž krásnou krajinu s neprozkoumanými údolími, malými rybářskými vesnicemi s vybledlými bílými domky, zelenými lesy a olivovými háji.

Kavalarda leží na západním pobřeží ostrova Rhodos, mezi obcemi Soroni a Kamiros, asi 30 km jižně od hlavního města Rhodos. Vítejte v ráji nedotčené přírody s čerstvou vůní pinií a se skutečnými řeckými tradicemi.

Jedná se o malou, pozoruhodnou vesničku podél silnice, kde se setkáte s bohatou vegetací a která neztratila nic ze své původní podoby a nese v sobě typickou atmosféru řeckého venkova. Další typické vesnice Afandou a Lardos leží dále ve vnitrozemí.

Ubytování se nabízí především v pohodlných a pěkných apartmánech, které jsou vedeny stále se usmívajícími místními obyvateli. Tady také nejlépe poznáte autentickou řeckou atmosféru. Přímo v obci je pouze jeden malý hotel s několika pohodlnými pokoji.

Všechna ubytování se nacházejí maximálně 600 - 900 metrů od pláže. Pokud si chcete sami vařit, je zde k vašim službám i jeden malý supermarket, který prodává vše potřebné.

Nezapomeňte ale ochutnat rybí speciality v jedné z příjemných plážových taveren s výhledem na moře, a pokud chcete poznat místní obyvatele, pak byste si měli vypít kávu v jedné z kaváren v centru obce.

Čistá písečná a oblázková pláž v Kalavardě je omývána modrou vodou Egejského moře, díky bezprostřední blízkosti taveren láká nejen k procházkám po dobrém jídle, ale i k siestě a koupání.

V době rozvíjejícího se cestovního ruchu se podél silnice začaly otevírat kavárny a místní obyvatelé začali nabízet ubytování v soukromí. Během pár let se pak Kalavarda stala skutečnou "kitovou" vesnicí na ostrově Rhodos.

Zde se potkávají kiteři ze všech možných míst a vychutnávají si klid bez masové turistiky a zcela bez stresu.

Místo

Kalavarda 36° 20' 34.8" N, 27° 56' 56.5692" E
Location